Capello: „Ramos nélkül nehéz lesz de nyomás alatt a Real Madrid jól teljesít”

Fabio Capello, a volt királyi edzőlegenda is megszólalt a ma esti Bajnokok Ligája összecsapás előtt. Capello a keret jó részét és Zidane-t is jól ismeri, a véleménye mindig is fontos volt a csapat tagjainak és éppen annyira figyelemreméltó a szurkolóknak is.

„Nyerni tud a Real Madrid ? Lehetséges, mert a Real Madrid számára normális ilyen nyomás alatt játszani” – mondta Capello a Laureus.com-nak.

„A nyomás segíteni fogja a Real Madridot. Kiválóan fejezték be a La Liga szezont, és elnyerték a címet. De azt hiszem, van egy fontos probléma. Sergio Ramos nélküll a védelemnek nagyon nehéz lesz. Sergio Ramos a kapitány, az öltöző vezetõje. A pályán a vezető. Az ő személye nagyon fontos minden játékos számára. De a másik igazán fontos vezető az Zidane. Valaki azt mondta nekem, hogy amikor beszél, minden játékos csendben marad. Mert érteni akarják, mit akar mondani. Ez nagyon fontos.

És azt hiszem, hogy a Guardiola is ugyanilyen.

Az edző személyisége az egyik legfontosabb dolog, ha olyan nagy klubok vezetése alatt állsz, mint a Manchester City vagy a Real Madrid.”

Arra a kérdésre, hogy ki jut a negyeddöntőbe, Capello ismét rámutatott, hogy Ramos hiányzik, mint kulcsfontosságú tényező.

„Arra gondolok, hogy az elmúlt két játékban, amit a szezon vége előtt játszottak, a Manchester City fantasztikus formában volt” – jegyezte meg.

„Nagyon veszélyesek, ha előremennek. A múltban azt gondoltam, hogy a Guardiola taktikai hibákat vétett a középpályán, de most, amikor elveszítik a labdát, megpróbálják visszaszerezni. A City  problémája inkább a védekezése, talán ez a gyenge pont. Szóval azt hiszem, számomra inkább a Manchester City van előnyben, mert Sergio Ramos nélkül , amikor védekeznünk kell a City ellen, nehéz lesz a Real Madrid számára .”

forrás

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply