Ez nem vicces, Geri

Soha nem fedeztem fel semmilyen humoros oldalát Piqué-nek (-mostantól Geri). A futball világában vannak vicces vagy humoros figurák, elég Marcelot említeni a Real Madridban, vagy magát Ibrahimovicot, a labdarúgás Chuck Norrisát, esetleg Jürgen Klopp eseteit amikor a rá jellemző finom, kedves élceket elsüti az újságírók előtt. Vannak jócskán vicces pillanatai is ennek a sportágnak, de Geri sose volt vicces, sose volt humoros, mindig egy egyforma arcú, egyformán monoton egyenesen mozgott a világunkban. Ki szereti, ki nem, de sose a humora váltotta ki az érzéseinket.

Most végképp nem tudunk nevetni. Ő, aki oly sokszor szólalt fel, mondva olyanokat, mint „a játékvezetők húrját Madridban hangolják”, vagy olyat, hogy ” Neymar ellen egyértelműen tizenegyes járt volna, de tudjuk, hogy működik ez”.

Mourinho idején a Madrid játékosok mesélték el, hogy így szólt oda nekik :” Kis spanyolok, már megnyertük a Ligátokat, amit nektek adtak. Most a Király Kupát mi fogjuk megnyerni!”.

Amikor aztán hétfőn késő éjszaka egy sebtiben összehívott sajtótájékoztatón kellett 30 újságíró előtt megjelennie, és arra felelnie, hogy nincs-e összeférhetetlenség egy üzlet lebonyolításában úgy, hogy annak ő a közvetítője, miközben a csapata, ahol játszik, érintett, azt felelte:

Ha azt mondod, hogy mivel megkötöttem egy kereskedelmi megállapodást, ami a versenyt érinti, az az, hogy a legtávolabbi fogalmam sincs arról, hogy ki vagyok. Szart dobálnak, szart dobálnak rám. „

Köszönjük. De azt hajítják most vissza, amit te hajítottál nem egyszer közénk.

Azt hangoztatta, hogy az egyetlen illegális az ügyben a hanganyagok nyilvánosság elé hozatala. Mondja ő, aki a Florentino Pérez által mondottak hanganyagainak a nyilvánosságra kerülésekor a leg hangosabban kiabákta, hogy „Követeltem, és biztattam feltenni őket, mert néhány média nem hozta le az anyagot. Természetesen nem értettem egyet azzal, hogy nyilvánosak.” – egyik szavával üti a másikat 15 másodpercen belül. Bravó!

Geri azt is elmesélte, hogy a szokásos piszkálódásai nem mások, mint poénok, amelyek ráteszik a szószt a pörköltre. 

Emlékeznünk kell arra, hogy valamikor az „Espanyol de Cornellà”-ról így beszélt: Kiemelték őket, még kínai elnökük is van.” Mintha az elnök nemzetisége vagy faja határozná meg egy klub jelentőségét.

Amikor Barcelona város megbírságolta, így fakadt ki :

Ez a panasz semmivé lesz, mert felhívom a capót, és ő törli majd. Beszélek a főnökeiddel, és ki fog hullani a hajad. Ti stricik vagytok, és azt hiszitek, hogy ti vagytok a világ urai, amiért ezt az egyenruhát viselitek, és megbírságolják az embereket. Ezt a pénzbírságot az apád fogja kifizetni .Szégyen vagy, a munkád undorít, a Guardia Urbana pedig kib. szott szégyen.” Mindezek a kifejezések megjelennek a rendőrségi jelentésben. Őszintén szólva nem tudom, Geri hol látja itt a mókát?!

Fejezd be a viccelődést, mert ez nem az, ez nem a te műfajod. Ülj le az ügyvédeddel, fogalmazzatok meg egy nyilatkozatot, amiben komolyan válaszolsz mindenre, mond el a verziódat, értelmesen, komolyan, őszintén. Így talán a saját klubod drukkerei, a csapattársaid, a családod és a barátaid előtt nem kell majd szégyenkezned, néhányan esetleg még hinni is fognak neked.

Mi nem, Geri. Sajnálom. Ja, nem! Volt neked annyi undorító kijelentésed már, mondtál te annyi sz.rt nekünk vagy rólunk, vádoltál annyiszor Madriddal kapcsolatba hozható személyeket, hogy neked előttünk nincs hiteled.

Az AS cikke nyomán sajáttal kiegészítve.

Talán ezek is érdekelhetnek:

NYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply