Jorge Jesus: „Reinier egy kivételes tehetség..”

Jorge Jesus, a Flamengo vezetőedzője a MARCA-nak adott egy hosszabb interjút, ahol természetesen szóba került Reinier, és a Real Madridba való igazolása.


Reinier csatlakozik a Real Madridhoz. Mit tudsz mondani erről a fiatal brazil csillagról?

„Ő egy nagyon tehetséges, fiatal játékos, de nem úgy néznek rá, mint Joao Félixre, akin nagy volt a nyomás. Nagyon hiszek benne, voltak különféle beszélgetéseink, hogy mire figyeljen, hogyan tud javulni, és mit kell csinálnia. Sokat beszélgettünk, meséltem neki pár különleges játékosról, akikre felnézhet, és követendő példa legyen számára.”

„Reinier nagyon intelligens srác, szeret tanulni, és elmondhatom, hogy egy kivételes tehetség. Fizikailag tökéletesen fel van építve a második csatár posztra, de nem szabad más poszton játszatni (szélre rakni), mert teljesen elfojtják. A játékrendszer kulcsszerepet játszik a teljesítményében. Például nehezen játszik egy 4-3-3-as felállásban.”

Szerinted sikeres lesz Spanyolországban?

„Szerintem igen. Még csak 17 éves, de fizikailag rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Technikai szempontból nagyon erős, és öt évvel a kortársai előtt játszik a pályán, olyan, mintha egy 22 éves srác lenne a pályán. Most fejlődnie kell, ő nem Joao Félix. Ők ketten különböznek egymástól.”

„A portugál sokkal inkább gólszerző, míg Reinier technikailag tehetséges, és nem csatárként szeret játszani. Szereti ha van mellette egy másik játékos, nagyon erős a középpálya közepén.”

Beszéltél vele a Real Madridról?

„Nem volt időm, de biztos vagyok benne, hogy elég érett rá. Felkészülten, és nyugodtan érkezik a Real Madridba, hogy elvégezze a munkáját. De időt kell neki adni, hogy fejlődhessen, hogy egy nap sikeres legyen a Real Madridban. Ez nagyon fontos.”


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

KÉPGALÉRIA
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply